7 idei de activitati distractive, pentru acasa

7 idei de activitati distractive, pentru acasa

Școlile rămân, în continuare, închise pentru majoritatea elevilor, așa că mulți copii stau, în continuare, acasă până la toamnă. Ca orice părinte, știi cât de important e să îi oferi puiului tău un mediu creativ, care să îi dezvolte imaginația. Și cum cei mici se pot plictisi foarte ușor, e nevoie să inventezi mereu activități distractive noi. Inspiră-te din lista pe care ți-o propunem noi, în acest articol.

Faceți împreună activități artistice


Dacă ai un copil pasionat de culori, ce ar fi dacă ați picta împreună? Este o activitate pe care o puteți face acasă și pentru care nu aveți nevoie decât de un bloc de desen și acuarele. Fă lucrurile și mai interesante: stabiliți împreună o temă și pictați amândoi același lucru. Comparați, la final, lucrările și observați ce v-a inspirat pe fiecare.

Improvizați un teatru de păpușiCopiii iubesc teatrul de păpuși. Așa că, cine spune că nu se poate da o reprezentație chiar și acasă? Vei avea nevoie de două scaune fără spătar, pe care să le așezi răsturnate pe o parte, unul în fața celuilalt, astfel ca picioarele lor să formeze un cadru. Acoperă acest cadru, de o parte și de alta, cu două cearșafuri sau bucăți de pânză mai mari, și ai deja cortina. Folosește-te de păpușile pe care le ai la dispoziție sau confecționează câteva marionete cu ajutorul unor cârpe și sfori. Teatrul de păpuși este gata! Poți improviza o poveste sau alege una clasică - Cenușăreasa sau Albă ca Zăpada.

Ilustrați povestea preferată cu plastilinăÎn loc să citiți povestea preferată, propune-le celor mici să o reinterpretați, cu ajutorul unor personaje făcute chiar de voi. Aveți nevoie de un set de plastilină colorată și de multă imaginație. Faceți împreună personajele din poveste, apoi recuzita: castelul, pădurea sau căsuța fermecată. În timp ce modelați împreună plastilina, le poți spune celor mici povestea atât de iubită.

Organizați o vânătoare de comoriVânătorile de comori sunt distractive și palpitante. Principiul e simplu: fiecare participant are la dispoziție un anumit interval de timp pentru a găsi prin casă lucruri ascunse. Acestea pot fi bomboane sau ouă de ciocolată, jucării sau pietre din grădină, pictate în diferite culori. În cazul în care copiii sunt mai mari, poți face vânătoarea de comori și mai palpitantă, folosind diferite indicii care îi vor îndruma, în cele din urmă, către destinația finală. Când sunt mai mici, învață-i vechiul semnal „foc, foc, apă, apă”, care le arată dacă se apropie de comori.

Gătiți împreună


;br:Fie că preparați micul dejun sau prăjitura preferată, copiii vor fi fericiți să vă ajute în bucătărie. Alege rețete simple, care nu presupun foarte mulți pași sau ingrediente complicate. Repartizează o parte din sarcini celor mici. Vor fi încântați să amestece ouăle, spre exemplu, să adauge sare sau zahăr și, mai ales, să guste crema. Atenție numai la obiectele ascuțite și la prepararea pe aragaz sau la cuptor. Câteva dintre preparatele care se pretează perfect la gătitul împreună cu fiul sau fiica ta sunt brioșele, salata de fructe sau mini-pizza. Iar dacă copilul tău este prea mic pentru a te ajuta la bucătărit, îl poți ajuta să se simtă inclus cu ajutorul unei bucătării de jucărie . Copiii adoră să-i imite pe adulți, iar o mini-bucătărie pe măsura lor le va capta imaginația.

Plantați o floarePrintre activitățile pe care le poți face alături de copiii mai mari se numără grădinăritul. Ei vor fi foarte interesați să vadă cum se plantează o floare și nu numai. Cumpără semințe și pământ de flori de la magazinele specializate sau florării sau lasă la germinat semințele unor legume pe care le-ați mâncat chiar voi. Poți planta împreună cu copiii grâu, roșii, busuioc sau chiar un lămâi.

Faceți un experiment științificDacă ai școlari, pasionați de științe, puteți face, acasă, diverse experimente. Internetul e plin de site-uri care îți arată, pas cu pas, diverse „proceduri“ domestice, realizabile ci materialele pe care le ai în casă. Un experiment foarte popular este cel în care se folosește lapte, coloranți alimentari și detergent de vase, pentru a obține o adevărată galaxie colorată, în farfurie. Puteți achiziționa și un set de experimente pentru copii , care le dezvoltă imaginația, atenția și capacitatea de a raționa. Sperăm că ideile noastre te vor inspira să petreci timp de calitate alături de cei mici, chiar și în perioadele în care nu puteți ieși afară, la joacă.