Amenajarea camerei bebelusului: idei la indemana parintilor

Amenajarea camerei bebelusului: idei la indemana parintilor

Mai este puțin până la venirea pe lume a puiului tău și te gândești la amenajarea camerei sale? Îți oferim câteva idei folositoare și sfaturi de la alți părinți care au trecut deja prin acest proces.


Asigură-te că toate obiectele de care ai nevoie sunt aproape de masa de toaletăMasa unde vei schimba scutecul pentru micuțul tău trebuie să fie, alături de pătuț, piesa centrală din camera copilului. Acolo se va întâmpla mare parte din acțiune, și este nevoie să ai totul la îndemână. Așadar, plasează masa de schimbat în apropierea raftului cu lenjerie, scutece etc. Sub nicio formă nu vei vrea să te îndepărtezi de bebelușul tău și să îl lași nesupravegheat, ca să cauți un obiect de care ai nevoie când îi faci toaleta.

Evită aglomerațiaÎn camera copilului te vei învârti, adesea, cu bebelușul în brațe, în timpul nopții, cu lumina stinsă. Din această cauză, evită aglomerarea spațiului cu obiecte de care te-ai putea împiedica ușor. Renunță la scaune inutile și asigură-te că ai suficient spațiu de depozitare pentru jucării sau alte obiecte care ar putea rămâne altfel împrăștiate.

Alege un tapet sau o vopsea lavabilăCopiii sunt artiști de mici. Te vei convinge de utilitatea vopselei lavabile prima dată când micuțul tău va prinde un ruj, un creion sau, de ce nu, o coajă de banană și se va decide să „înfrumusețeze“ pereții.

Instalează lumini de vegheÎn camera copilului ar trebui să poți crea, la orice oră, întunericul specific nopții, pentru ca bebelușul să poată dormi liniștit. O draperie groasă sau jaluzele închise la culoare și lumini calde, de veghe, ajută în acest caz.

Alege o temă pentru camera copiluluiPână nu demult, albastrul era ales pentru băieți și rozul pentru fete, în privința culorii pereților și a mobilierului sau accesoriilor. Chiar dacă nu este nevoie să respecți această regulă, alege o tematică pentru obiectele din camera micuțului tău: fie o poveste, fie lumea animalelor etc. Poți alege un tapet colorat, care să fie în ton cu tema, sau diverse accesorii și jucării (jucării educative sau de construit ) care să se potrivească.

Evită albulChiar dacă o camera albă imaculată, de revistă, pare o alegere bună, cei mai mulți părinți cred că această culoare este de evitat. În camera copilului vor avea loc multe incidente, se vor vărsa lucruri și se vor păta multe suprafețe, așadar, un covor sau un fotoliu alb nu vor supraviețui intacte prea mult timp. Alege culori mai închise sau materiale rezistente la spălări repetate, pentru că va fi nevoie să le cureți foarte des.

Pictează tavanulBebelușii își petrec o bună parte din timp privind în sus, spre tavan. Ce-ar fi să îi oferi bebelușului tău o priveliște demnă de admirat? Poți vopsi tavanul în culori plăcute și relaxante, precum lavandă sau bleu, sau poți merge chiar mai departe cu o pictură în adevăratul sens al cuvântului.

Gândește pe termen lungAtunci când amenajezi camera copilului, trebuie să planifici următorii 4-5 ani, cel puțin. Astfel, dacă ai ales un pătuț mic pentru bebeluși, asigură-te că în cameră rămâne spațiu suficient pentru momentul în care îl vei înlocui cu un pat de copii. Masa unde îl schimbi pe cel mic este importantă, dar o vei folosi aproximativ un an. Gândește-te la soluții pentru depozitarea obiectelor de care vei avea nevoie în primul an de viață al bebelușului: scutece, lenjerie, produse de toaletă. Ulterior, acestea ar putea depozita jucării pentru bebeluși.

Amenajarea camerei pruncului tău poate fi un proces emoționant și lipsit de griji dacă respecți aceste câteva sfaturi simple și planifici lucrurile în avans.