Carucior nou sau second hand?

Carucior nou sau second hand?

A cumpăra un carucior second hand sau a împrumuta cărucioare pentru bebeluși de la prieteni sau familie te poate ajuta să economisești bani, însă nu orice tip de cărucior este recomandat pentru reutilizare. Acestea fiind spuse, în timp ce unele cărucioare pentru bebeluși sunt perfect în regulă de folosit și pentru un al doilea copil, pentru necesități suplimentare, va fi nevoie să investești ceva mai mulți bani și să cumperi un cărucior nou.


A cumpăra un carucior second hand sau a împrumuta cărucioare pentru bebeluși de la prieteni sau familie te poate ajuta să economisești bani, însă nu orice tip de cărucior este recomandat pentru reutilizare. Acestea fiind spuse, în timp ce unele cărucioare pentru bebeluși sunt perfect în regulă de folosit și pentru un al doilea copil, pentru necesități suplimentare, va fi nevoie să investești ceva mai mulți bani și să cumperi un cărucior nou.

Întrebarea noastră este: ai cumpăra un cărucior second-hand pentru bebelușul tău pentru a economisi bani? Pentru a te ajuta să te decizi, am analizat riscurile asociate folosirii unui cărucior second hand. Și chiar dacă riscurile par neînsemnate, va rămâne la aprecierea ta dacă economisirea banilor va compensa aceste riscuri.

Un cărucior second hand este mai ieftin decât un cărucior nou

Bugetul reprezintă o constrângere pentru majoritatea părinților atunci când investesc într-un cărucior. Însă, înainte de a cumăra un cărucior suficient de bun cu un buget limitat, probabil are sens să verifici opțiunea de a-l cumpăra la mâna a doua, presupunând că ești în regulă cu ideea.
Un cărucior second hand nu trebuie să însemne neapărat stricat sau defect. Te poți bucura de oferte uimitoare pentru unele produse. Cu toate acestea, este important să analizezi detalii precum siguranța, confortul, starea de uzură, igiena și potrivirea căruciorului second hand cu dimensiunile celui mic.

Achiziționarea unui cărucior second hand


Cel mai important factor în achiziționarea unui cărucior este verificarea acestuia, deoarece căruciorul trebuie să fie perfect funcțional. Nu ar trebui să existe niciun compromis în privința acestui factor, chiar dacă achiziționezi un cărucior second hand. Aruncă o privire mai atentă căruciorului și verifică elementele de siguranță precum hamurile, frânele sau mecanismul de blocare.

Arată în regulă și este funcțional?

Verifică dacă totul este la locul lui, dacă este intact, împinge-l și pliază-l de câteva ori pentru a te asigura ca totul este în regulă. De asemenea, verifcă dacă merge lin, dar și caracteristicile de siguranță.
Pune-ți întrebări importante precum: scaunul se afundă prea mult? Roțile scârțâie atunci când îl deplasezi? Se simte prea uzat? Nu ezita să verifici căruciorul cu rigurozitate înainte să-l cumperi.

Verifică igiena căruciorului

Este căruciorul bine întreținut? Pare curat? Când a fost curățat ultima dată? În timp ce majoritatea părinților sunt susceptibili în achiziționarea unui cărucior ușor murdar, acesta poate fi folosit drept pretext pentru un discount. Poți oricând să cureți căruciorul la curățătorie și va arăta, în unele cazuri, aproape ca nou.

Ține cont de review-uri


Recenziile utilizatorilor sunt întotdeauna utile când cumpărați orice produs, cu atât mai mult un cărucior second hand. Poți verifica online recenzii ale modelului de cărucior pe care ți-ai dori să-l cumperi. Sunt pozitive sau negative? Care e părerea utilizatorilor despre funcțiile căruciorului? După ce parcurgi aceste recenzii, vei reuși să ai o idee corectă despre cât de bun și funcțional este căruciorul.

Stabilește dacă se ridică la nivelul așteptărilor


Nu te uita doar la prețul scăzut al căruciorului pentru a vedea dacă acesta corespune așteptărilor tale. La fel ca atunci când mergi să cumperi un cărucior nou, trebuie să ții cont de nevoile tale și de ale celui mic. Este ușor să achiziționezi un cărucior second hand ieftin, însă dacă nu vă va satisface nevoie, poți regreta achiziționarea sa mai târziu.

Așadar, păstrează întotdeauna o listă de caracteristici obligatorii atunci când ești în căutarea unui cărucior second hand și cumpără-l numai atunci când întrunește toate cele necesare.

Achiziționarea unui cărucior nou


Dacă bugetul nu reprezintă o constrângere pentru tine, atunci cu siguranță că recomandarea noastră ar fi achiziționarea unui cărucior nou. Atunci când cumperi un cărucior nou pentru bebelușul tău, nu va mai trebui să îți îndrepți atenția spre detalii precum nivelul de uzură sau igiena, precum în cazul căruciorului second hand. Asta nu înseamnă că te va scuti de analizarea unor aspecte precum:

Bugetul alocat pentru un cărucior nou


Chiar dacă dorești să investești în confortul și siguranța pe care un cărucior nou le garantează copilului tău, este de înțeles să ai în minte un anumit buget pentru achiziționarea acestuia. Piața cărucioarelor pentru bebeluși este pe cât de diversificată, pe atât de costisitoare. Din fericire, pe Jucării-online.eu te așteaptă o gamă largă de cărucioare bebeluși ieftine și moderne, care îți vor satisface cu siguranță nevoile.

Tipul de cărucior de care ai nevoie


Achiziționarea unui cărucior nou aduce cu sine și alte lucruri pe care trebuie să le iei în considerare precum locul în care locuiești, vremea, cum sunt întreținute drumurile și trotuarele, cât este de aglomerat și unde vei merge cu căruciorul. De asemenea, trebuie să ai în vedere și stilul de viață, dacă este urban sau rural, dacă planuiești să mergi cu mașina.

Când vine vorba despre tipurile de cărucioare existente pe piață, există o variație de modele din care poți alege:
  • Cărucioare standard
  • Cărucioare 2 în 1
  • Cărucioare 3 în 1
  • Cărucioare gemeni
  • Cărucioare tripleți
  • Cărucioare sport

  • Deși căruciorul second hand nu este prima alegere pentru majoritatea părinților, acesta poate fi o opțiune practică în anumite cazuri și pot fi o adevărată ușurare pentru cei care nu dispun de fonduri prea mari. Asta nu înseamnă că nu poți opta și pentru un cărucior ieftin de pe Jucarării-online.eu, care cu siguranță se va încadra în bugetul tău. Atât timp cât ții cont de sfaturile menționate mai sus, oricare dintre aceste două opțiuni va fi binevenită pentru asigurarea confortului copilului tău.