Ce înseamnă sistem ISOfix pentru scaune auto?

Ce înseamnă sistem ISOfix pentru scaune auto?
08.03.20 Jucarii-Online.EU 0 Comments


Pentru a ține copiii în siguranță atunci când călătoriți cu mașina, poți alege scaune auto pentru copii care pot fi instalate folosind sistemul ISOfix sau centurile de siguranță ale scaunului auto. Cum decizi care este cel mai bun sistem de instalare pentru mașina ta? Iată care sunt avantajele unui sistem de prindere ISOfix.

Indiferent de metoda de prindere, este important să alegi scaunul de mașină potrivit pentru micuțul tău, în funcție de înălțimea, greutatea și vârsta lui. Ține întotdeauna cont de manualul cu instrucțiuni al scaunelor auto sau cere vânzătorului să-ți arate care este cea mai bună opțiune pentru tine și cum se instalează corect scaunul.

Scaun auto Riola cu Isofix Crocodile 0 36 KG

Uploaded by Jucarii Online EU on 2020-01-21.Ce reprezintă sistemul de prindere ISOfix


Atunci când vrei să alegi un scaun auto pentru copii, te gândești la siguranța pe care o oferă copiilor și implicit, la sistemul său de prindere. Astfel, trebuie să știi că pe piață există două sisteme de prindere:
 • Sistemul omologat ISOfix - ECE R44.03
 • Sistemul de prindere pe baza de centură de siguranță - ECE R44.04
  Ambele sisteme de prindere au anumite avantaje și dezavantaje, însă specialiștii recomandă sistemul tip ISOfix, deoarece reprezintă varianta cea mai sigură și comodă pentru copilul tău.

  Sistemul ISOfix reprezintă un standard pentru instalarea și folosirea scaunului auto pentru copil, fiind o abreviere de la Internațional Standards Organization Fix. Acesta oferă posibilitatea ca scaunul auto pentru copii să fie instalat pe bancheta din spate a mașinii, în condiții de siguranță deplină. Scaunul auto este prevăzut cu brațe metalice care ies din partea din spate a șezutului și care se pot atașa de sistemul mașinii. De îndată ce brațele sunt cuplate de scaunul auto, acestea nu mai pot fi detașate decât prin deblocarea sistemului. Sistemul ISOfix prezintă cel mai mare grad de siguranță în cazul unui accident, deoarece devine parte din mașină și se va comporta unitar cu restul ei.

  Care sunt avantajele sistemului ISOfix


  Dacă vrei folosești un sistem de prindere ISOfix, trebuie să știi care sunt avantajele sale:
 • O bază ISOfix asigură o fixare rapidă, deoarece montarea și demontarea scaunului auto se realizează mai rapid
 • Dacă mașina ta este prevăzută cu un sistem ISOfix, acesta poate fi manevrat cu ușurință. Suportul ISOfix poate fi așezat pe bancheta din spate a mașinii, în locul dorit și în poziția indicată. Totodată, nu trebuie să-ți faci griji că scaunul auto se răstoarnă, alunecă sau se balansează.
 • În cazul unui impact, atașarea scaunului auto în mod rigid de structura mașinii reprezintă cea mai bună modalitate de asigurare a micuților. Baza ISOfix va rămâne mereu în aceeași poziție.
 • Sistemul ISOfix rezolvă și nepotrivirea dintre scaunul de mașină și spațiul în care se montează. Prin folosirea acestei baze recomandate de specialiști, asiguri montarea corectă și completă a scaunului auto.

  Cum afli dacă ai sistem ISOfix la mașină


  Pentru că nu toate mașinile sunt prevăzute cu un sistem de prindere ISOfix, trebuie să te informezi și să verifici dacă mașina este dotată în acest sens. Nu trebuie decât să te uiți pe spătarul banchetei din spate, unde acest sistem va fi semnalizat printr-o etichetă. Dacă nu observi aceste etichete sau chiar baza ISOfix în sine, cel mai probabil mașina ta nu dispune de o astfel de facilitate. Totodată, poți verifica aceste informații în cartea tehnică a mașinii.

  Mașina ta are sistem ISOfix? În acest caz, trebuie să cumperi un scaun auto pentru copii cu baza ISOfix, care va garanta siguranța lor în trafic. Dacă mașina ta nu vine echipată cu un sistem ISOfix, poți monta un kit auto separat, însă trebuie să iei legătura cu reprezentanța mașinii tale, ca să afli dacă această modificare este posibilă și cât te-ar costa. În plus, poți opta și pentru montarea unei baze ISOfix în cadrul unor ateliere specializate, dacă modelul mașinii are lăcașurile făcute pentru înșurubarea kit-ului.

  Cât de mult contează prețul în alegerea scaunelor auto


  Scaunele auto cu prețuri mai ridicate au caracteristici pe care nu poți să le neglijezi: sisteme rezistente de prindere, materiale confortabile și rezistente la murdărie, anti-alergice și fără miros care să deranjeze copiii, sunt confortabile și au o greutate scăzută. Un scaun auto cu un preț modic se poate strica încă din primele zile de utilizare sau chiar în momentul în care îl scoți din portbagaj.

  Scaunul auto ideal trebuie să aibă un material textil ușor detașabil, deoarece micuții pot murdări totul în jurul lor. Astfel, este recomandat ca husa să poată fi cât mai ușor de scos și de pus la loc, astfel încât cel mic să se simtă mereu confortabil.

  Iată ce trebuie să știi înainte de-a alege un scaun auto pentru copii și de ce cumpărarea unui model cu sistem de prindere ISOfix este cea mai bună decizie.

  Comments

  Leave your comment

  Note: HTML is not translated!